Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις στοιχίζουν περίπου το 15% της αξίας του σπιτιού. Αν προσθέσουμε όλες τις σωληνώσεις παροχής, αποχέτευσης, κάθε νιπτήρα, τη μπανιέρα, το ντουζ, τις κάνουλες και τη λεκάνη, μπορείτε να διαπιστώσετε το ύψος των χρημάτων που έχετε επενδύσει στο υδραυλικό σας σύστημα. Με τη χρήση μαλακού νερού προστατεύετε μι μεγάλη επένδυση στο σπίτι σας και απομακρύνετε την πιθανότητα της δημιουργίας αλάτων στα υδραυλικά σας.
 
Ένα ακόμη πρόβλημα του σκληρού νερού είναι η φθορά των συσκευών που χρησιμοποιούν νερό. Έχετε επενδύσει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων σας για την αγορά θερμοσίφωνα, πλυντηρίου πιάτων, πλυντηρίου ρούχων και άλλων συσκευών που χρησιμοποιούν νερό. Πόσο καιρό θα διαρκέσουν αυτές οι συσκευές και πόσο αποδοτικά θα λειτουργήσουν εξαρτάται από την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιούν καθημερινά.
Το μαλακό νερό δεν περιέχει μέταλλα και επομένως αφήνει το εσωτερικό των συσκευών ελεύθερο από άλατα και πέτρα. Οι συσκευές λειτουργούν πιο αποδοτικά και διαρκούν περισσότερο όταν χρησιμοποιούν μαλακό νερό.