Συχνές ερωτήσεις για το νερό

Πώς μπορώ να προστατέψω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου από μόλυβδο στο πόσιμο νερό;
Το πόσιμο νερό δια μέσω των υδραυλικών εγκαταστάσεων που έχουν συνδεθεί με μόλυβδο συγκόλλησης (ειναι εκτός νόμου απο 1986 )  σε γηρασμένα δίκτυα διανομής νερού . Υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο του μολύβδου στο πόσιμο νερό σας .
Ορισμένες πηγές προτείνουν να ανοίγετε το νερό της βρύσης σας για λίγα λεπτά πριν να γεμίσετε ένα ποτήρι για να ξεπλύνετε τυχόν συσσωρευμένες μολύβδου από την ίσαλο γραμμή ( ο μόλυβδος διαλύεται σε στάσιμο νερό με την πάροδο του χρόνου)  . Αυτό δεν είναι μια εγγυημένη λύση, ωστόσο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν όλα τα συστατικά του μολύβδου έχει αφαιρεθεί και δεδομένου ότι ο μόλυβδος μπορεί να διαλυθεί μέσα ακόμα και σε τρεχούμενο νερό .
Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ζεστό νερό της βρύσης για να προετοιμάσει ποτό ή φαγητό . Το ζεστό νερό προσελκύει περισσότερο μόλυβδο από ότι  το κρύο . Αν χρειάζεστε ζεστό νερό, θερμάνετε κρύο νερό της βρύσης στο μπρίκι η σε ένα βραστήρα.
Στο ενημερωτικό της φυλλάδιο «Ζώντας χωρίς μόλυβδο  ", η American Water Works Association  συνιστά να έχετε αναλύσει το νερό σας για μόλυβδο για να μάθετε αν θα πρέπει να αναλάβει δράση . Ο εξιδεικευμένος τεχνικός της Kinetico  μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τα αποτελέσματα  μιας χημικής ανάλυσης του νερό σας.
 Χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο  άνθρακα πόσιμου νερού ή σύστημα αντίστροφης όσμωσης που έχει πιστοποιηθεί για την προστασία του πόσιμου νερού σας από μόλυβδο . Ψάξετε τους  ισχυρισμούς  του κατασκευαστή  ότι έχουν ελεγχθεί από το Water Quality Association ή NSF International ? Δεν είναι όλα τα συστήματα πιστοποιημένα για τη μείωση του μολύβδου . 
 
Προτιμώ εμφιαλωμένο νερό . Είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για το νερό της βρύσης μου;
Το εμφιαλωμένο νερό είναι μια καλή εναλλακτική λύση, εάν θα θέλατε την καλύτερη γεύση του νερού για πόση και μαγείρεμα , αλλά μπορεί να είναι δαπανηρή και κουραστική για την μεταφορά του από το κατάστημα .
Είναι γενικά λιγότερο δαπανηρή σε βάθος χρόνου να χρησιμοποιείτε  ένα σύστημα οικιακού πόσιμου νερού . Τα συστήματα πόσιμου νερού είναι εύκολία και σας παρέχουν  νερό υψηλής ποιότητας στο σπίτι σας όταν το θέλετε , σε τιμές ανά λίτρο που είναι σημαντικά χαμηλότερες από το εμφιαλωμένο νερό .
Υπάρχουν πολλές επιλογές που είναι διαθέσιμες . Ελέγξτε για να δείτε ότι το σύστημα που θα επιλέξετε έχει πιστοποιηθεί για να σας προστατεύσει από μια ευρεία ποικιλία των μολυσματικών παραγόντων και ότι οι ισχυρισμοί του κατασκευαστή έχουν ελεγχθεί από το Water Quality Association ή NSF International. 
 
Τα φίλτρα νερού  αφαιρούν  σημαντικά μέταλλα από το νερό μου;
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μέταλλα στο πόσιμο νερό  δεν κάνουν ουσιαστικά καμία συνεισφορά στην υγεία σας, μπορεί ακόμη να είναι παρόντα σε μορφές που το σώμα σας δεν μπορεί να απορροφήσει.
 Είστε πιο υγιείς με την επιλογή και διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής  που σας παρέχει  επάρκεια των σημαντικών βιταμινών και μετάλλων. Δυστυχώς, ο μύθος ότι το πόσιμο νερό με μεταλλικά στοιχεία είναι υγιές διαιωνίζεται από τις εταιρείες που προωθούν "μεταλλικό νερό".
Στην πραγματικότητα, η Water Quality Association (εμπορική ένωση βιομηχανίας επεξεργασίας του νερού), απαγορεύει τους ισχυρισμούς υγείας σε οποιαδήποτε κείμενα λογοτεχνίας και  διαφήμισης των μελών της.
 
 Νιώθω σαν να μην μπορώ να πάρω το σαπούνι μακριά όταν πλένομαι με  μαλακό νερό. Γιατί  το μαλακό νερό έχει αίσθηση "γλοιώδη" όταν πλένω τα χέρια μου σε αυτό;
Όταν πλένετε με μαλακό νερό, αισθάνεστε το δέρμα σας με τον τρόπο που υποτίθεται ότι πρέπει να αισθάνονται, καθαρό και απαλό. Σύμφωνα με την U.C. Berkeley Wellness Letter, όταν πλένετε στο σκληρό νερό, το σαπούνι που χρησιμοποιείτε αντιδρά με τα ορυκτά σκληρότητας στο νερό "για να σχηματίσουν ένα αδιάλυτο υπόλειμμα που είναι δύσκολο να ξεπλύνει». Την αίσθηση και τον ήχο του τριψήματος πολλοί άνθρωποι το συνδέουν με  το  να είναι καθαρό , στην πραγματικότητα όμως το δέρμα σας κολλάει εξαιτίας αυτού του υπολείμματος.
Το μαλακό νερό ξεπλένει το δέρμα και τα μαλλιά σας πιο καθαρά από ένα σκληρό νερό και δεν αφήνει υπολείματα απο σαπούνι ή σαμπουάν. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν μαλακό νερό απολαμβάνουν σταθερά το "πραγματικά καθαρό συναίσθημα" που παίρνουν όταν πλένονται  με αυτό.
 
 Το μαλακό νερό διαβρώνει τα υδραυλικά μου;
Το μαλακό νερό δεν αυξάνει το μόλυβδο και την έκπλυση χαλκού στα υδραυλικά νοικοκυριών. Εφ 'όσον το νερό σας έχει ουδέτερο pH είναι μαλακτικό και όχι διαβρωτικό. Το νερό που δεν εμπίπτει στην ουδέτερη περιοχή πρέπει να εξουδετερώνεται. Εάν δεν έχει εξουδετερωθεί, αυτό τυπικά θα προκαλέσει διάβρωση, είτε πρόκειται για σκληρό ή μαλακό.
 
 Είναι το μαλακό νερό κακό για  το σηπτικό σύστημά μου;
Σύμφωνα με μια έκθεση που εκδόθηκε από την ποιότητα των υδάτων Συμβουλίου Έρευνας, η αποσκλήρυνση του νερού δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση σε σηπτικά συστήματα και μπορεί να ενισχύσει πραγματικά τις επιδόσεις τους, σε ορισμένες περιπτώσεις με την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των πρόσθετων βακτηριδίων.
Στην πραγματικότητα, η ροή από το μαλακτικό είναι τυπικά μικρότερη από την λύματα που αποβάλλονται από ένα αυτόματο πλυντήριο. Οι μελέτες πιστώνονται τα υψηλά επίπεδα του ασβεστίου και του μαγνησίου (στη ροή που προκύπτει όταν το μαλακτικό αυτοκαθαρίζεται), με τη βελτίωση της διήθησης του εδάφους σε πολλές περιπτώσεις.
Οι μελέτες  διεξήχθησαν από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin, Madison, και NSF International.
 
 Η πόλη μου με προμηθεύσει με μαλακό νερό;
Η Πόλη που σας προμηθεύει το νερό  σας δεν είναι υποχρεωμένη να σας παρέχει μαλακό νερό. Πολλές κοινότητες  μειώνουν το ποσό της σκληρότητας σε κάποιο βαθμό. Όμως, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, το 85 τοις εκατό των πόλεων εξακολουθούν να εφοδιάζονται με σκληρό νερό. Η πόλη σας, είναι υποχρεωμένη να σας παρέχει τα αποτελέσματα των δοκιμών του νερού που δείχνουν την σκληρότητα του νερού?
Απλά  καλέστε  τον αριθμό στο λογαριασμό του νερού σας.
Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν το νερό της πόλης επιλέγουν να το μαλακώσουν για να εξοικονομήσουν χρήματα για σαπούνια και προϊόντα καθαρισμού, προστασία των υδραυλικών συστημάτων τους από συσσώρευση αλάτων και άλλων στοιχείων, την προστασία των υδάτων που χρησιμοποιούν οι συσκευές τους από το σκληρού κλίμακας νερό, την παροχή καλύτερου νερού για μπάνιο. 
 
Τι είναι αυτό που προκαλεί αυτούς τους άσχημους πορτοκαλί λεκέδες στους νιπτήρες και μπανιέρες μου;
Σίδηρος στο νερό σας είναι η πιο πιθανή αιτία. Είναι λεκέδες στις βρύσες, νεροχύτες, μπανιέρες, πάγκους κουζίνας, συσκευές ακόμα και  στα ρούχα. Μπορείτε να αφαιρέσετε συνήθως το σίδερο με ένα μαλακτικό νερού στο σπίτι.
Σε περιπτώσεις που ο σίδηρος είναι παρόν σε  μεγάλες ποσότητες ένα πολλαπλών σταδίων σύστημα φιλτραρίσματος είναι άκρως απαραίτητο για να τον αφαιρέσετε. Το πρόβλημά σας όμως μπορεί να φαίνεται χειρότερο από ό, τι είναι πραγματικά. Σίδηρος ακόμη και σε μικρές ποσότητες μπορεί να προκαλέσει χρώση. 
 
Το νερό της βρύσης μου μυρίζει σαν χαλασμένα αυγά. Τι το προκαλεί αυτό; Μπορεί να καθαριστεί;
Μυρίζει σαν να έχετε ένα πρόβλημα με το σουλφίδιο υδρογόνου στο νερό σας. Νερό απορροφά αυτό το αέριο καθώς αυτό διέρχεται μέσω του εδάφους. Όταν ανοίξετε τη βρύση σας,  βρίσκει διέξοδο στην πραγματικότητα το φυσικό αέριο από το νερό της βρύσης σας.
Νεότερες τεχνολογίες χρησιμοποιούν εξειδικευμένες μεθόδους αφαίρεσης θείου μέσα σε ένα ενιαίο, ολοκληρωμένο σύστημα για την εξάλειψη υδρόθειου με ένα βήμα.
Το σύστημα Guard Kinetico, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί  ιδιόκτητη τεχνολογία  της Εταιρίας που ασχολείται με τα προβλήματα του υδροθείου  χωρίς να απαιτούνται  πολλαπλά ακριβά στάδια, δυσκίνητα με εξοπλισμό υψηλής συντήρησης.
Το Υδρόθειο μπορεί επίσης να αντιμετωπίζεται με οξείδωση και διήθηση. Η Οξείδωση μετατρέπει το αέριο σε στοιχειακό θείο, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να απομακρύνεται με διήθηση. Κανονικά, ένα σύστημα αερισμού εγχέει αέρα μέσα στο νερό για την οξείδωση του αερίου. Το νερό περνά στη συνέχεια μέσω ενός φίλτρου που αφαιρεί το θείο. Το αποτέλεσμα είναι το νερό απαλλαγμένο από την μυρωδιά «σάπιο αυγό"  που περιγράφετε. 
 
Πώς μπορώ να έχω ένα τέστ στο νερό μου;
Ο  Τεχνικός εμπειρογνώμονας νερού της Kinetico στην περιοχή σας μπορεί να παρέχει μια ανάλυση νερού για τη σκληρότητα, σίδηρο, ρΗ και ολικά διαλυμένα στερεά, συνήθως χωρίς κανένα κόστος για εσάς. Επίσης μπορείτε να στείλετε δείγμα νερού σας σε έναν εξειδικευμένο οργανισμό  ή εργαστήριο για έλεγχο και μια πιο λεπτομερή ανάλυση. Ο Τεχνικός μας θα σας βοηθήσει και θα ερμηνεύσει τα αποτελέσματα για να καθορίσει οποιαδήποτε λύση είναι απαραίτητη για την ποιότητά του.. 
 
Πώς μπορώ να ξέρω εάν το προϊόν που επιλέξω θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει;
Να είστε βέβαιος ότι το σύστημα που θα επιλέξετε είναι πιστοποιημένο από τρίτους από την NSF International ή του Οργανισμού Ποιότητας Νερού (WQA). Να θυμάστε ότι η προβολή του λογότυπου WQA μπορεί μόνο να σημαίνει ότι η εταιρεία είναι μέλος του Συνδέσμου ποιότητας των υδάτων και ότι δεν επικυρώνονται τα προϊόντα της. Και ακριβώς επειδή ένα προϊόν είναι NSF και πιστοποιηθεί κατά ορισμένων ρύπων δεν σημαίνει ότι σας προστατεύει από όλα αυτά. Ελέγξτε για να δείτε ότι το σύστημα που θα επιλέξετε είναι ειδικά πιστοποιημένο για τη μείωση των ρύπων από τα οποία θέλετε να προστατεύσετε την οικογένειά σας. Επίσης, να είστε δύσπιστοι όσον αφορά τα συστήματα που μεταφέρουν μόνο το NSF "συστατικό" πιστοποίηση, η οποία δείχνει ότι μόνο ένα στοιχείο του συστήματος έχει πιστοποιηθεί και μπορεί να μην αντικατοπτρίζει τις συνολικές δυνατότητες του συστήματος. Ελέγξτε τις δημοσιεύσεις που εμπιστεύεστε για κριτικές προϊόντων επεξεργασίας νερού. Μπορούν να σας παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε μια πιο σωστή απόφαση.
 
Γιατί υπάρχουν δύο ή περισσότερα ξεχωριστά στοιχεία των συστημάτων επεξεργασίας νερού για ολόκληρο το σπίτι μου;
Τυπικά, η αποσκλήρυνση νερού τοποθετείται στο σημείο όπου το νερό εισέρχεται στο σπίτι, ώστε να μπορεί να μαλακώσει, αφαιρέσει διαλυμένα ανόργανα άλατα σκληρότητας  σε όλο το νερό  που διανέμεται στο σπίτι. Αυτό σημαίνει πώς το σύστημα σας προστατεύει τον θερμοσίφωνα σας, το νερό που χρησιμοποιούν συσκευές, υδραυλικά, νεροχύτες, μπανιέρες, βρύσες και άλλα πράγματα. Τι είναι πιο σημαντικό για εσάς, το νερό που πηγαίνει «σε σας» ή το νερό που πηγαίνει "σε σένα;" Οι περισσότεροι άνθρωποι θα απαντήσουν ότι η ποιότητα του νερού που καταναλώνουν είναι πιο σημαντικό. Γι 'αυτό σε ολόκληρο το σπίτι σας το σύστημα νερού περιλαμβάνει ένα συστατικό του πόσιμου νερού. Το καθαρό πόσιμο νερό συνήθως παρέχεται απο μια ειδική βρύση στο νεροχύτη της κουζίνας, αλλά και στην παγομηχανή σας και τελειοποιεί μόνο το νερό που χρησιμοποιείτε για την κατανάλωση και την παρασκευή τροφίμων. Θα ήταν σπατάλη να βελτιώσετε όλο το νερό που χρησιμοποιείται στο σπίτι για την ποιότητα του πόσιμου νερού. Κατεργασία του πόσιμου νερού στο σημείο χρήσης μειώνει το κόστος του συστήματος και επιτρέπει την πολύ ακριβή αφαίρεση ρύπων.  Συστατικά που μπορούν να φιλτράρονταιι με το σύστημά σας χωρίς προβλήματα είναι ο σίδηρος, υδρόθειο, χλώριο ή αρσενικό.