Η Ιστορία της Kinetico

Η Kinetico ιδρύθηκε το 1970 από δύο μηχανικούς, οι οποίοι ξεκίνησαν με ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αφού κατόρθωσαν να κατασκευάσουν μη ηλεκτρικά, πλήρως αυτόματα συστήματα κατεργασίας νερού.
 Η επιχείρηση εξελίχθηκε από μια μικρή συμβουλευτική σχεδιαστική εταιρία, σε μια παγκόσμια οργάνωση ανεξάρτητων επιχειρηματιών, οι οποίοι διανέμουν τα προϊόντα της εταιρίας σε διεθνή κλίμακα και αντιπροσωπεύουν την Kinetico σε περισσότερες από 100 χώρες.  
Η αρχική επίμονη αφοσίωση των ιδρυτών της εταιρίας, η καινοτόμος τεχνολογία, η άρτια κατάρτιση του προσωπικού και των αντιπροσώπων της, έχουν κάνει την Kinetico να διακριθεί και την καθιστούν ηγέτιδα στην σημερινή συνεχώς μεταβαλλόμενη βιομηχανία συστημάτων κατεργασίας νερού. Έτσι έχει εξελιχθεί, από την μικρή επιχείρηση των δύο ατόμων, σε μια πολύπλευρη δυναμική οργάνωση, η οποία παράγει μια ευρεία ποικιλία συστημάτων κατεργασίας νερού για ένα πλήθος εφαρμογών.   Η καινοτόμος   γραμμή προϊόντων της Kinetico καλύπτει τώρα όλες τις σημαντικές αγορές του κόσμου.
 
Μια ματιά πίσω στο χρόνο, αποκαλύπτει την συναρπαστική ιστορία της Kinetico. Ήταν πράγματι το «νερό» που έκανε τους δύο ιδρυτές της Kinetico, Bill Prior και Jim Kewley να συνεργασθούν. Αν και κάποιος θα μπορούσε αρχικά να υποθέσει ότι είχαν ένα κοινό ενδιαφέρον για το κατεργασμένο νερό, στην πραγματικότητα, ήταν μια αμοιβαία αγάπη για τη ναυσιπλοΐα, που τους έφερε κοντά. Ο Bill είχε ενδιαφέρον στον σχεδιασμό σκαφών ιστιοπλοΐας , ενώ ο ενθουσιασμός του Jim για την ναυσιπλοΐα προήλθε από μια εξόρμηση στον Ατλαντικό Ωκεανό. 
 
Μια μέρα, ένας φίλος του Bill του ζήτησε να σχεδιάσει μια πρωτοποριακή βαλβίδα για την αποσκλήρυνση του νερού. Τότε ο Bill πλησίασε το φίλο του Jim Kewley, ο οποίος είχε μεγάλο ενθουσιασμό για την ναυσιπλοΐα και συμφώνησαν να σχηματίσουν μια επιχείρηση για να σχεδιάσουν τη βαλβίδα.
 
Αν και ήταν μηχανικοί, κανείς από τους δύο δεν είχε εμπειρία στη βιομηχανία κατεργασίας του νερού. Οι έρευνες του Bill και του Jim είχαν σαν αποτέλεσμα να γεννηθούν νέες ιδέες, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν την δημιουργία ενός συστήματος, το οποίο θα ήταν κατά πολύ ανώτερο από εκείνα που ήδη υπήρχαν στην αγορά.