Πολλοί άνθρωποι δεν πίνουν νερό γιατί είτε δεν τους αρέσει η γεύση του νερού είτε γιατί δεν είναι σίγουροι για την ασφάλειά του.
 
Τα σκληρά μέταλλα και οι άλλοι μολυντές του νερού αλλάζουν τη γεύση του καθώς επίσης και τη γεύση των τροφών και ποτών που προετοιμάζονται με νερό. Επίσης κάποιοι μολυντές μπορούν να αφήσουν άσχημη γεύση στις τροφές ή και να δημιουργήσουν ανθυγιεινά σύμπλοκα.
 
Μερικές τροφές, κυρίως τα φρέσκα λαχανικά δεν μαγειρεύονται καλά και δεν έχουν καλή γεύση όταν μαγειρεύονται με σκληρό νερό, επειδή το ασβέστιο αλληλεπιδρά με μια πρωτεΐνη στην επιφάνεια των λαχανικών, κάνοντάς τα σκληρά και ζαρωμένα.
 
Αυτό δεν συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε καθαρό, διαυγές και μαλακό νερό. Τα συστήματα Kinetico μειώνουν σημαντικά ανεπιθύμητες ουσίες, όπως μόλυβδο, αρσενικό, νιτρικά άλατα, MTBE, πτητικά οργανικά σύμπλοκα, κρυπτοσπορίδια, χλώριο, οσμές, γεύσεις, βακτήρια και ιούς. Και το νερό της Kinetico έρχεται κατευθείαν από τη βρύση, ώστε να είναι στη διάθεσή σας 24 ώρες την ημέρα, για κάθε χρήση από πόσιμο νερό, παγάκια και νερό για τη μαγειρική σας.