Το πλύσιμο των ρούχων επωφελείται περισσότερο από την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιούμε.
 
Λιγότερα έξοδα Επισκευών και Συντήρησης. Χωρίς εξαίρεση, όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούν νερό δουλεύουν πιο αποδοτικά και απαιτούν λιγότερες επισκευές όταν χρησιμοποιούν μαλακό νερό. Επίσης τα υδραυλικά διαρκούν περισσότερο και δεν δημιουργούνται στην επιφάνειά τους άλατα από το ασβέστιο, όπως γίνεται στην περίπτωση του σκληρού νερού.
 
Λιγότερα χρήματα για καθαριστικά και απορρυπαντικά. Εφόσον τα απορρυπαντικά και τα σαπούνια δρουν καλύτερα με το μαλακό νερό, θα χρειαστείτε μόνο το ¼ με ½ από τη συνιστώμενη ποσότητα. Ακόμη θα μπορείτε να έχετε το ίδιο επιθυμητό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας μικρότερο χρόνο πλύσης και χαμηλότερες θερμοκρασίες νερού.
 
Μικρότερο ποσό χρημάτων για την αγορά ρούχων. Με το μαλακό νερό τα ρούχα σας διατηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έχουν καλύτερη υφή και εμφάνιση. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Purdue, ο χρόνος ζωής των ρούχων και των υφασμάτων οικιακής χρήσης αυξάνεται κατά 15% όταν πλένονται με μαλακό νερό.

Τα άλατα του νερού όταν έρχονται σε επαφή με τα απορρυπαντικά δημιουργούν σύμπλοκα τα οποία επικάθονται στην επιφάνεια των ρούχων και δημιουργούν ένα γκρίζο ή ωχρό χρώμα. Καθώς τα άλατα συσσωρεύονται τα υφάσματα γίνονται πιο σκληρά και άκαμπτα.

Αυτό δεν επιδρά μόνο στο χρόνο ζωής των ρούχων άλλα επιπλέον απαιτείται η χρήση μαλακτικού, προκειμένου τα ρούχα να γίνουν πιο μαλακά, ενώ το σιδέρωμά τους είναι δύσκολο και απαιτεί περισσότερο κόπο και χρόνο.